ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

2018-08-21

1. Általános rendelkezések

(1) A freshera.hu domain alatt elérhető Portálon nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a Felhasználó természetes személyek személyes adatainak kezelés során, a Rivers Catering Bt., mint adatkezelő, a jelen Adatkezelési Szabályzat és tájékoztató alapján jár el.
Ön a Portál használatával magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseit.

Adatkezelő a Jelen Szabályzat tekintetében:
a)​ Adatkezelő neve: Rivers Expert Korlátolt Felelősségű Társaság
b) ​Székhelye: 1115 Budapest, Halmi utca 30. II. emelet 4.
c) Cégjegyzékszáma: 01-09-976756
d)​ Postacíme: uaz.
e) ​Elektronikus (e-mail) cím: info@freshera.hu
f)​ Adószáma: 23757442-2-43

(2) Az Ön személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, gondoskodunk azok biztonságáról, megtesszük azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, valamint kialakítjuk azokat az eljárási szabályokat, amelyek a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és más ajánlások érvényre juttatásához szükségesek.

2. Jogszabályi háttér

  • Az általunk végzett adatkezelésre elsősorban az alábbi jogszabályokban rögzített rendelkezések az irányadóak:
  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:43§ (e)
  • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. („Infotv.”);
  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete („GDPR”)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. („Eker. tv.”);
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. („Grt. tv.”)
  • az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről szóló 1998. évi VI. törvény;
  • a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. Törvény („Katv.”)

3. Az adatkezelés jogalapja

Személyes adatait a hatályos adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően az alábbi jogcímeken kezeljük:

  • GDPR 6. cikk (1) bek. a.) pont alapján: az Ön -megfelelő tájékoztatáson alapuló- önkéntes hozzájárulása
  • GDPR 6. cikk (1) bekezdés b.) pontja alapján: az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó, mint érintett az egyik fél (szerződés teljesítése)
  • a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja alapján: az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (mint például számviteli, könyvviteli kötelezettség teljesítése (Jogi kötelezettség teljesítése)
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. (továbbiakban: Eker tv.) 13/A §-a alapján, amelynek értelmében a Felhasználó hozzájárulása nélkül kezelhetők a Felhasználók természetes személyazonosító adatai (név, születési név, anyja születési neve, születési hely és idő) és lakcíme az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából, továbbá a Felhasználó hozzájárulás nélkül kezelhetők a Felhasználó természetes személyazonosító adatai, lakcíme, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatok az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. tv. (továbbiakban: Grtv.) 6. § (1) bekezdése alapján, melynek értelmében reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

4. A kezelt adatok köre, az adatkezelés célja és időtartama

4.1 Regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés:

A regisztráció során az alábbi adatok megadása kötelező:
a) jelszó
b) e-mail cím

Az adatkezelés célja:
A regisztrált felhasználók azonosítása, valamint személyre szabott kiszolgálása, a szerződés teljesítése

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b.) pontja, valamint Eker tv. 13/A. §, – a szerződés teljesítése/szolgáltatás nyújtása.

Az adatkezelés időtartama: A megrendelésekkel kapcsolatos adatokat az esetleges jogviták során történő bizonyítás érdekében, az általános elévülési határidőig, azaz 5 (öt) évig tároljuk.

4.2 Értesítések küldése

Nem reklám célból küldünk üzenetet a regisztráció során megadott e-mail címre:

  • a regisztráció visszaigazolása céljából
  • a megrendelés visszaigazolása céljából
  • elektronikus számla megküldése céljából (bankkártyás fizetés választása esetén)

Ha Ön nem adott hozzájárulást ahhoz, hogy hírlevelet kapjon, akkor az ilyen, nem reklám célú e-mail sem tartalmazhat reklámot.
Az adatkezelés célja: a regisztrált felhasználók személyre szabott kiszolgálása, a szerződés teljesítése
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b.) pontja, valamint Eker tv. 13/A. §, – a szerződés teljesítése/szolgáltatás nyújtása

4.3 Megrendelések érvényesítése, szállítás és számlázás:

A regisztráció során megadott adatokon túlmenően az alábbi személyes adatokat kezeljük, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a megrendelt terméket eljuttassuk az Ön részére:

  • telefonszám
  • számlázási cím (amennyiben eltér a szállítási címtől)
  • szállítási cím
  • megrendelés száma

Az adatkezelés célja: a megrendelés és a fizetési folyamat teljesítése, lezárása, valamint az értesítési és szállítási kötelezettségek szerződésszerű teljesítésének biztosítása.
Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés b.) pontja- a szerződés teljesítése
Az adatkezelés időtartama: A megrendelésekkel kapcsolatos adatokat az esetleges jogviták során történő bizonyítás érdekében, az általános elévülési határidőig, azaz 5 (öt) évig tároljuk.
A számlázással kapcsolatos adatokat a számviteli kötelezettségek teljesítés érdekében, a 2000. évi C. törvény 169. §-a értelmében 8 (nyolc) évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvényben meghatározott elévülési időig kezeljük.

4.4 Cookiek használata

A Portál böngészése során cookie-kat, másnéven cookieket, azaz kisméretű egyedi szöveges információs fájlokat helyezünk el az Ön számítógépének böngészőjében.

A cookie-kat abból a célból kezeljük, hogy többet megtudjunk az Ön információhasználati szokásairól és így, javíthassuk szolgáltatásai színvonalát, valamint a Portál látogatása során testreszabott oldalakat, marketing (reklám) anyagokat jelentessen meg.

Önnek nem köteles engedélyezni a cookie elhelyezését a számítógépén. Felhívjuk ugyanakkor a figyelmét arra, hogy a cookie-k növelik a felhasználói élményt és a funkcionalitást, illetve előfordulhat, hogy a cookie-k letiltása esetén egyes szolgáltatások nem fognak megfelelően működni.

Milyen cookie-kat használunk?
Vannak olyan cookie-k, amelyeket mindenképpen tárolnunk kell, mert ezek nélkül a Portál nem tud működni. Ezek az ún. technikailag szükséges cookie-k. Ezeket a cookie-kat az Ön engedélye nélkül is jogosultak vagyunk használni.

  • az Ön által rögzített adatokat tároló cookie-k: A böngésző bezárásával ezek a cookie-k automatikusan törlődnek az Ön számítógépről. Ezek a cookie-k csak az Ön számítógépének azonosítására szolgálnak, személyére vonatkozó információt nem tárolnak.
    hitelesítési munkamenet-cookie: azt a célt szolgálják, hogy bejelentkezést követően azonosítani tudjuk a felhasználókat, így biztosítani tudjuk a felhasználók hozzáférését a személyes oldalakhoz, és ezek a cookie-k biztosítják azt az Ön számára, hogy a navigáció közben ne keljen minden egyes kattintás után újra és újra bejelentkeznie.
  • felhasználóközpontú biztonsági cookie: Olyan cookie-k, amelyeket a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatás biztonságának erősítésére vonatkozó konkrét feladatokra terveztek. Ilyenek például azok a cookie-k, amelyeket a weboldalra történő ismételt sikertelen bejelentkezési kísérletek felderítésére használnak, vagy egyéb hasonló mechanizmusok, amelyeket a bejelentkezési rendszer visszaélésekkel szemben védelme céljából alakítottak ki. Bár a bejelentkezési cookie-kat rendszerint úgy állítják be, hogy a munkamenet végén (a böngészőprogramból történő kilépéskor) lejárjanak, a biztonsági cookie-k várható lejárati ideje hosszabb, hogy elérhessék biztonsági céljukat.
  • felhasználói felület testreszabását segítő cookie-t arra használjuk, hogy weboldalakon keresztül tároljuk a szolgáltatással kapcsolatos azon felhasználó preferenciákat, amelyek nem kapcsolódnak más állandó azonosítókhoz, így például felhasználónévhez. (Például a kívánt nyelvre vonatkozó cookie-k, a lekérdezésekkor a találatok kívánt megjelenítési formájára vonatkozó cookie-k).

Vannak olyan cookie-k, amelyeket kizárólag az Ön előzetes hozzájárulása esetén használhatunk. Ezek az alábbiak:

  • Cookie-k a teljesítmény növeléséhez: Adatokat gyűjt arról, hogy Ön hogyan használja a Portált. Google Analytics cookie-kat alkalmazunk, hogy minél jobban megértsük felhasználóink viselkedését, jellemzőit: mely aloldalakat, milyen rendszerességgel és mennyi időre látogattak meg. Ezek a cookie-k csak az Ön számítógépét azonosítják, az adatok gyűjtése névtelen.
  • Funkcionális cookie-k: Lehetővé teszik, hogy a Portál emlékezzen az Ön korábbi beállításaira ezáltal nyújtva minél magasabb színvonalú, személyre szabott szolgáltatást. Olyan személyes adatokat is tartalmazhat, amelyeket Ön adott meg az oldalunkon.
  • Célzott cookie-k: Lehetővé teszik, hogy célzott, releváns hirdetéseket jelenítsünk meg az Ön számára. Továbbá ezek a cookie-k teszik lehetővé a közösségi oldalakhoz történő csatlakozást is. Csak az Ön számítógépét azonosítják, az adatok gyűjtése névtelen.

Használunk remarketing szolgáltatásokat, például a Google AdWords remarketing szolgáltatást is, azért, hogy személyre szabott hirdetéseinket el tudjuk juttatni Önhöz. Ezeket a cookieket Ön a Google hirdetési beállítások kezelőjében tilthatja le az ott található utasítások szerint. A Google hirdetésekkel kapcsolatos adatvédelmi irányelveiről ide kattintva tájékozódhat.

Az adatkezelés jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bekezdés a.) pont az Ön előzetes, önkéntes hozzájárulása
Az adatkezelés időtartama: az Ön hozzájárulásának visszavonásáig.

4.5 Közösségi bővítmények (Facebook, Instagram) használata

A Portálon a bővítmények alaphelyzetben le vannak tiltva. A bővítmények csak akkor kerülnek engedélyezésre, ha Ön az erre szolgáló gombra kattint. A bővítmény engedélyezésével Ön kapcsolatot hoz létre a facebook.com; instagram.com oldallal és hozzájárul az adatainak az adott szolgáltató részére történő továbbításához.
Amennyiben a megfelelő gombra kattint, a böngészője a vonatkozó információkat közvetlenül az adott közösségi hálózatnak továbbítja, és azokat ott tárolja.
Az adatok kezelésével kapcsolatos bővebb információkat az alábbi linkeken talál:

https://www.facebook.com/policy.php

https://help.instagram.com/519522125107875

4.6 Naplóállományok (logfile-ok)

A szolgáltatások igénybevétele érdekében a rendszer automatikusan naplózza az alábbi adatokat:

  • az Ön számítógépének dinamikus IP-címe
  • az Ön számítógépének beállításaitól függően az Ön által használt böngésző és az operációs rendszer típusa
  • az Ön weboldallal kapcsolatos aktivitása
  • az aktivitás időpontja

Az adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f.) pontja alapján az Adatkezelő jogos érdeke
Adattárolás időtartama: keletkezéstől számított 90 nap

Érdekmérlegelési teszt a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f.) pontja alapján végzett adatkezelésre tekintettel:

  • Az adatkezelés célja: Ezen adatok felhasználása egyrészről technikai célokat – úgymint a szerverek biztonságos működésének elemzése, utólagos ellenőrzése, biztonsági eltérések rögzítése – szolgál, másrészről ezen adatokat oldalhasználati statisztikák készítéséhez, a felhasználói igények elemzéséhez használjuk fel a szolgáltatások színvonalának emelése érdekében.
  • Az adatkezelő jogos érdeke: a Honlap rendelkezésre állásához és biztonságos működéséhez a az Adatkezelőnek jogszerű érdeke fűződik.
  • Az érintett személyes adatai védelmével kapcsolatos jogai és szabadságai:
    Az érintett fenti adataiból az adatkezelő nem képes azonosítani az érintettet.
    A naplófájlokban tárolt adatok nem kerülnek összekapcsolásra olyan egyéb információkkal sem, amelyek lehetővé tennék az adatok mögött álló személy beazonosítását.
    Az adatok kezelése az érintett magánszférájára nincs hatással, az érintett adatvédelemmel kapcsolatos jogaira és szabadságaira ezen adatkezelés nem jelent veszélyt.

Az érdekmérlegelési teszt eredményeként megállapítható, hogy az Adatkezelő jogos érdekével szemben az érintett érdeke nem élvez feltétlen elsőbbséget, az adatkezelés nem korlátozza az érintett magánszféráját.

4.7 Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetések az OTP Bank online fizetési rendszerén keresztül valósulnak meg. A fizetéshez szükséges bankkártya-adatokat Ön az OTP fizetési oldalán adja meg, így mi semmilyen adatkezelési műveletet nem végzünk az Ön bankkártya adataival.

5. Az adatfeldolgozók adatai, elérhetőségei:

  • A Portál független látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak kinyerése érdekében a igénybe vesszük a Google Anatitycs szoftvert, ezért ezen adatok vonatkozásában a Google Inc., mint adatfeldolgozó jár el. A Google Inc. Adatvédelmi irányelve a http://www.google.com/intl/hu ALL/privacypolicy.html oldalon érhető el.
    A Portál használatával igénybe vételével Ön hozzájárulását adja az adatainak Google általi feldolgozásához.
    Székhely: US, CA 94043, Mountain View, Amphitheatre Parkway 1600Kapcsolattartó: Google Számítástechnikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.)Elérhetőségek: googlekft@google.com
  • tárhelyszolgáltató adatai:Neve: Mittwald CM Service GmbH & Co. KG
    Székhelye: Königsberger Straße 4-6
    32339 Espelkamp
    E-mail címe: support@mittwald.de

Fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy a fentiekben felsoroltakon kívül további adatfeldolgozókat vegyünk igénybe azzal, hogy a további adatfeldolgozók nevét és címét a legkésőbb az adatfeldolgozás megkezdésekor a felhasználók számára hozzáférhető módon közzétesszük.

6. A személyes adatok megismerésére jogosultak:

Azon saját alkalmazottaink, megbízottaink és egyéb közreműködőink, akiknek munkakötelezettségeik teljesítéséhez vagy az általuk elvégzendő feladat ellátásához a kezelt adatok megismerésére szükségük van. Kötelesek vagyunk biztosítani, hogy az általunk kezelt adatok megismerésére jogosultak mindenkor betartsák a jelen adatkezelési tájékoztatóban, valamint az irányadó jogszabályokban foglalt előírásokat.

7. Az Ön jogai az adatkezeléssel kapcsolatban

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogai érvényesítésére irányuló kérelmét az info@freshera.hu e-mail címre küldheti el.

(1) Bármikor kérelmezheti, hogy
a) adjunk tájékoztatást személyes adatai kezeléséről,
b) helyesbítsük a személyes adatait, valamint
c) töröljük vagy zároljuk a személyes adatait (a kötelező adatkezelés kivételével).

7.1 Tájékoztatás kéréséhez való jog

(1) Az Ön kérésére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb az erre irányuló kérelme benyújtásától 25 napon belül írásban- ideértve az elektronikus utat is- tájékoztatjuk az általunk kezelt, illetve az általunk megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

(2) A tájékoztatás díjmentes. Ha a azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre is figyelemmel:
a) észszerű összegű díjat számíthatunk fel, vagy
b) megtagadhatjuk a kérelem alapján történő intézkedést.
A kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó jellegének bizonyítása minden esetben bennünket terheli.

7.2 Törléshez való jog

(1) Kötelesek vagyunk töröljük a személyes adatot, ha
a) kezelése jogellenes;
b) Ön visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, vagy kéri az adatainak törlését és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
e) az adat törlését a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

(4) Törlés helyett az zároljuk a személyes adatot, ha az Érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ön jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

7.3 Hozzáféréshez való jog

(1) Ön jogosult arra, hogy visszajelzést kapjon tőlünk arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, akkor jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az alábbi információkhoz hozzáférést kapjon:
a) az adatkezelés célja
b) az érintett személyes adatok kategóriái
c) azok a címzettek, akikkel/amelyekkel közöltük vagy fogjuk közölni a személyes adatait, különös tekintettel a harmadik országbeli címzettekre, illetve nemzetközi szervezetekre
d) a személyes adatok tárolásának időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, akkor melyek ezen időtartam meghatározásának szempontjai
e) az Ön azon joga, hogy kérelmezheti tőlünk az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
g) ha az adatokat nem Öntől gyűjtöttük, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ

(2) Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az Ön rendelkezésére bocsátjuk. Az Ön által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számítunk fel. Ha elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban bocsátjuk a rendelkezésére, kivéve, ha Ön másként kéri.

7.4 A helyesbítéshez való jog

(1) Kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítjük az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

(2) Amennyiben a valóságnak megfelelő vagy a kiegészítő adat nem áll rendelkezésre, kiegészítő nyilatkozat útján végezzük el a helyesbítést és kiegészítést.

7.5 Tiltakozáshoz való jog

(1) Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag jogi kötelezettségünk teljesítéséhez vagy a mi vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

(2) Az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, és annak eredményéről a írásban tájékoztatjuk Önt.
Amennyiben a tiltakozás indokolt, kötelesek vagyunk megszüntetni az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – és az adatokat zárolni, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíteni mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbítottuk, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Amennyiben a döntésünkkel nem ért egyet, illetve, ha a 15 napos határidőt elmulasztjuk, a döntés ellen – annak közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

7.6 Az adatkezelés korlátozásához való jog

(1) Korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
a) Ön vitatja a személyes adatok pontosságát;
b) az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
c) már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
d) Ön tiltakozott az adatkezelés ellen.

(2) Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

7.7. Adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható – ha ez technikailag megvalósítható – formátumban megkapja, ha az adatkezelés az Ön hozzájárulásán, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon történik.

Ha a helyesbítés, korlátozás vagy törlés iránti kérelme nem teljesíthető, akkor a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban tájékoztatjuk a kérelem elutasításáról, annak ténybeli és jogi indokairól.
Az Ön jelen 8. pontban meghatározott jogait törvény korlátozhatja az állam külső és belső biztonsága, így a honvédelem, a nemzetbiztonság, a bűncselekmények megelőzése vagy üldözése, a büntetés-végrehajtás biztonsága érdekében, továbbá állami vagy önkormányzati gazdasági vagy pénzügyi érdekből, az Európai Unió jelentős gazdasági vagy pénzügyi érdekéből, valamint a foglalkozások gyakorlásával összefüggő fegyelmi és etikai vétségek, a munkajogi és munkavédelmi kötelezettségszegések megelőzése és feltárása céljából – beleértve minden esetben az ellenőrzést és a felügyeletet is -, továbbá az Ön vagy mások jogainak védelme érdekében.

8. Jogorvoslati lehetőségek

Jogsértés esetén jogorvoslatért fordulhat:

a.) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.
Telefon: 06 -1- 391-1400
Telefax: 06-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

b.) az Ön lakóhelye, ill. tartózkodási helye szerint illetékes Törvényszékhez.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Rendelek

Nyári szünet

2019. 08.15-től 09.02-ig konyhánk zárva tart.
2019. 09. 02-től újra várjuk megrendeléseiteket.

Szép nyarat!
FreshEra

A weboldal további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A jobb felhasználói élmény érdekében a sütik alapértelmezetten engedélyezve vannak ezen a weboldalon. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a weboldal használatára, vagy az “Elfogadás” gombra kattint, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás